Over ons

Viviers Le Petit Pêcheur te Yerseke is een relatief nieuwe speler op de schelpdierenmarkt.
Begonnen in 2008 langs de traditionele oesterputten aan de Havendijk in Yerseke, is begin 2009 het huidige
pand betrokken. In 20 ruim bemeten bassins van ieder 60 m2 kunnen diverse schelpdieren verwaterd worden.
De schelpen worden dagvers verpakt op de meest efficiënte en moderne inpak- en etiketteerlijnen.

Onze voorraad wordt iedere dag vers aangevuld. Bel ons voor al uw bestellingen +31(0)113 573 133

Over ons

Wie zijn wij?

Viviers Le Petit Pêcheur uit Yerseke is een relatief nieuwe, enthousiaste producent op de schelpdierenmarkt. Sinds de oprichting in 2008 kunnen wij de moderne en efficiënte kweek-, productie-en verpakkingstechnieken goed met elkaar combineren.

Ons moderne bedrijfspand voorziet in 20 ruim bemeten
bassins van ieder 60 m2, waarin diverse schelpdieren verwaterd kunnen worden. Zo’n bassin wordt in het Frans ‘viviers’ genoemd: een comfortabele verwaterplaats voor oesters en allerhande schelpdieren.

Het pand (3500 m2 groot) is tot in detail geoptimaliseerd voor het stockeren en verwerken van schaal-en schelpdieren. Biologische filters garanderen de zuiverste waterkwaliteit voor de schelpdieren en in onze IFS en BRC-A-status-gecertificeerde verwerkingshallen kunnen uiteenlopende verpakkingsmethodes worden toegepast. Van de traditionele houten mandjes tot de meest moderne lekvrije verpakkingen. Geschikt voor groothandelaren en retailers in heel Europa.

Voor ons is het leveren van topkwaliteit geen doel, maar een vanzelfsprekendheid. We weten niet beter. En dat komt voort uit pure liefde voor het vak en het product. Als het ons lukt om dát enthousiasme, die liefde én de culinaire veelzijdigheid van onze producten op onze afnemers over te brengen, dan zijn we gelukkig. Want de schaal- en schelpdieren die wij leveren zijn niet zomaar producten … ze zijn een rijke en gezonde aanvulling in onze keuken !

 

De ruime opgezette verwater- en zuiveringsintallatie biedt ons naast de handel in schaal- en schelpdieren ook diverse mogelijkheden om aquacultuur gerelateerde projecten op te starten teneinde te kunnen blijven innoveren binnen de schelpdiersector.

"Innovatieve voedingstechnologie schelpdieren"

Zo zijn wij in 2010 begonnen met een omvangrijk onderzoeksproject naar de mogelijkheden om schelpdieren op te kweken in onze bassins. Dit gesubsidieerde traject is mede mogelijk gemaakt door het Europees visserijfonds 2007-2013. In samenwerking met een aantal partijen hebben wij uitvoerig onderzoek gedaan en testen uitgevoerd met het kweken van algen om deze als voeding in te zetten bij het verder opkweken van oesters en mosselen. Klik hier voor nadere informatie voor het project: "Innovatieve voedingstechnologie schelpdieren".

 "Duurzame ontwikkeling visserijgebieden"

In samenwerking met firma Koninklijke Prins & Dingemanse en Roem van Yerseke, zijn we een project gestart in Kats , Zeeland, om oesters te kweken middels zogenaamde "off-bottom" cultuur, naar Frans model. Het kweken van oesters gebeurt in Frankrijk al decennia op tafels. De oesters worden in zakken op tafels gekweekt. Deze manier resulteert in een oester die gelijkmatiger groeit en ontwikkelt ten op zichte van de traditionele bodemcultuur. De kweekmethode begint reeds met het opvangen van oesterbroed en dit vervolgens op tafels verder uit te laten groeien. Dit gesubsidieerde project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Visserijfonds. Klik hier voor nadere informatie.

"Monitoringsprogramma off-bottom oesterkweek in de Oosterschelde"

De Hogeschool Zeeland heeft een rapport gepresenteerd van een monitoringsprogramma naar effecten van de off-bottom oesterkweek in de Oosterschelde op de oesterkwaliteit en op de omgeving.  Klik hier om het gehele rapport te lezen.

 

 

 

 

 

 

Over ons