Nieuws

Foodpairing

Publicatiedatum: 2016-04-14


Foodpairing


Een verse oester met tomatenketchup, yoghurt, kiwi of Gember? Het lijkt een vreemde combinatie, maar niet volgens foodpairing!

Foodpairing is een op wetenschap gebaseerde methode die je helpt om te zien welke voeding en dranken goed samen passen. Door het toepassen van deze methode ontstaan veel nieuwe gerechten.

Dit is leuk en handig voor chefkoks, maar natuurlijk ook voor thuis. Zo kan je zelf een gerecht bereiden aan de hand van de foodpairing-tree, zoals hierboven is afgebeeld.

Gaschromatografie

Gaschromatografie wordt gebruikt voor de scheiding van gassen en vloeistoffen. De stoffen worden langs een detector geleid die de afzonderlijke stoffen detecteert. Zo kan er bepaald worden welke stoffen er in een product zitten. Met deze afzonderlijke stoffen (natuurlijke aroma’s) kan dan weer de foodpairing-tree gemaakt worden, waarin de overeenkomstige aroma’s van beide producten gekoppeld worden. Zo is voor iedereen in één oogopslag te zien welke smaken met het product te combineren zijn.

Voor meer informatie klik hier
Gerechten op basis van foodpairing klik
hier