Witte Venus

Informeer naar onze voorraad en bestel direct

De witte venus wordt met de hand gevist in de wateren van Ierland en Frankrijk. De venusschelp (diameter 3 tot 7 cm) lijkt op de tapijtschelp, maar dan meer afgerond en wat platter. Deze schelp varieert van roomwit tot bruin en vertoont concentrische strepen. Het weelderige vlees is steviger en bevat meer zout dan het vlees van een tapijtschelp, maar de smaak is even fijn en fruitig. De schelpen zijn erg lekker in soep, pasta en visstoofpotjes.

 

Seizoen: november - mei
Latijnse naam: Spisula Solida
Herkomst: Ierland + Frankrijk

Witte Venus

Witte venusschelpen met bonen en chorizo

Benodigdheden voor 4 personen:

2 kg witte venusschelpen
1/2 bleekselderij
1 ui
2 tenen knoflook
1/2 bos oregano
6 tomaten in kleine blokjes zonder zaad
150 gr borlottiebonen ( een nacht geweekt in ruim water)
6 plakken chorizo ( licht uitgebakken )

 

Bonen 60 minuten koken in licht gezout water. De schelpen open koken in wat witte wijn en het vocht bewaren. Zet de fijngehakte ui, bleekselderij en knoflook aan in wat olijfolie. Tomaat, bonen, chorizo en gehakte oregano toevoegen. Tot slot de schelpen even voorzichtig door de massa halen en besprenkelen met extra olie.