Oesters

Informeer naar onze voorraad en bestel direct

Oesters zijn er in vele soorten en maten. Door de grote verscheidenheid zal er voor iedere smaak een oester zijn. De oesters kunnen verdeeld worden in twee soorten: de creuse (Crassostrea gigas) en de platte oester (Ostrea edulis).

 

Oesters

Creusen

Crassostrea gigas

In het assortiment hebben wij verschillende soorten Creusen. De oesters komen uit Frankrijk, Ierland en Nederland en zijn in verschillende sorteringen te bestellen.

Franse creuse Normandië:  de oester heeft een jodiumachtige smaak en is zeer zilt. Ze worden gekweekt op de bodem en geaffineerd op tafels in Cotentin.

Franse creuse Bretagne:  de smaak van deze oester is zacht, licht zout met nootachtige accenten. De oesters worden op de bodem gekweekt en geaffineerd op tafels in de riviermonding.

Franse creuse Charente Maritieme:deze oester wordt gekweekt in oesterparken op tafels in de zee en wordt verder geaffineerd in putten 'claires'. De smaak van de oester is zacht en aromatisch.

Franse creuse Bassin de Thau: de oesters heeft een ronde vorm en een sublieme zilte nasmaak. Ze worden gekweekt aan touwen in de lagunes aan de Middellandse zee.

Ierse creuse, 'Pearls of Ireland': oesters worden gekweekt op tafels in een zoutwaterbaai aan de oostkust van Ierland. Ze hebben een volle smaak, licht zout met een klein zoetje in de nasmaak.

Zeeuwse creuse: de oester heeft een romige maar zilte smaak. Ze worden duurzaam gekweekt in de Oosterschelde, MSC.

Umami:  de Umami oester is ons pronkstuk! Deze oester wordt geselecteerd op de vorm van de schelp maar heeft een hele unieke smaak namelijk hartig, zoet, romig, zilt, vol en nootachtig. Het proeven van deze oester is al een beleving opzich. 

Platte oesters

 Ostrea edulis

De platte oester heeft een ronde vorm maar kan soms ook meer hoefijzervormig zijn. De onderste schelp is een hol 'bakje'en de bovenste is plat. De kleur kan varieren van geelwit tot grijs of bruinpaars. De maat van de oester wordt aangeduid in 'nullen', hoe meer nullen hoe groter de oester. De oester heeft een jodiumachtige maar zachte smaak en wordt duurzaam gekweekt in de Oosterschelde.

 

 

 

 

Oesters