Scheermessen

Informeer naar onze voorraad en bestel direct

De messchede is een buisvormige schelp met een geel/bruine kleur. De messchede kan in lengte variëren van 6 tot 18 cm. Aan de voorkant steekt de voet naar buiten aan de achterzijde zit de adembuis. Messchede, ook wel scheermes genoemd, kan zich ingraven tot op een diepte van 1 meter. De schelp wordt gevist in de Noordzee. Het is echt een Nederlandse delicatesse!


Seizoen: januari – december
Latijnse naam: Ensis directus
Herkomst: Nederland

Scheermessen

Gestoofde scheermessen met fijne groenten en een marinade van citroen en peterselie.

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gram scheermessen
1 bosje geblancheerde peterselie
geblancheerde schil van 2 citroenen
2 tenen geblancheerde knoflook
3 dl olijfolie
1 winterpeen
1/2 knolselderij
4 plakken gegrild briochebrood
1 dl witte wijn

Draai de peterselie, knoflook en citroenschil in de blender fijn met de olijfolie en breng op smaak. Maak de wortel en knolselderij schoon en snijd in zeer fijne blokjes. Spoel de scheermessen goed onder koud stromend water, stoof ze kort in olijfolie en blus af met de witte wijn. Gaar nog 3 minuten onder het deksel, voeg 2 eetlepels van de marinade en de groenten toe, gaar nog kort en breng op smaak. serveer met het gegrilde brood.