Bouchot Mosselen

Informeer naar onze voorraad en bestel direct

De bouchot mosselen zijn paalcultuurmosselen en deze worden gekweekt in Le Crotoy of Baie Mont St. Michel. De bouchot mossel ontleent zijn naam aan de palen waarop de mosselen groeien. De mosselen zijn kleiner dan de Zeeuwse. Ze zijn zeer smaakvol en zitten boordevol vlees.

Seizoen: mei - januari
Latijnse naam: Mytilus edulis
Herkomst: Frankrijk

Bouchot Mosselen

Bouchotmosselen met boter met kruidkers en citroensap

Benodigdheden voor 4 personen:

4 kg bouchot mosselen
1 teentje knoflook
1 citroen
1 bosje kruidkers
zout
peper
100g zachte boter
olijfolie

Zet een grote kom met koud water en ijsblokjes klaar. Dompel de schoongemaakte kruidkers 1 minuut in een pan kokend, gezouten water. Laat het uitlekken en stop het snel in de kom met ijswater. Als de kruidkers is afgekoeld. Daarna de kruidkers mixen met de helft van de citroensap en het teentje knoflook in de blender. Voeg de zachte boter toe aan de kruidkers en breng het op smaak met zout en peper. Zet een grote pan op hoog vuur en giet hierin een beetje olijfolie, voeg de mosselen toe en dek de pan af. Voeg de kruidkersboter toe na 1,5 minuut en meng het dit met de mosselen. Dek hierna de pan opnieuw af. Het gerecht is klaar wanneer de mosselen open zijn.